De Accelerator campus van Deutsche Bahn

Deutsche Bahn is de NS van Duitsland, maar dan met 300.000 medewerkers. Zij wil een nieuwe invulling van de HR functie, van traditionele P&O functie naar HR business partner.

De HR community behelst 20.000 man. Je begrijpt dat dit een zeer omvangrijk veranderproces is, dat vastloopt op de complexiteit ervan. De verschillende projectteams die zijn gedefinieerd ervaren frustratie, gebrek aan focus en succes.

 

De acceleratorcampus

De aanpak waarvoor we gekozen hebben is de ‘Acceleratorcampus’. In een tweedaags programma dat elk kwartaal wordt georganiseerd, nodigen we 50 projectleden uit en 50 leidinggevenden/medewerkers van DB. We kiezen per campus 5 thema’s uit die ‘cross-project’ zijn en die een hoge acceptatie nodig hebben van de gebruiker. Zoals bijvoorbeeld de HR portal. Dit is een online HR tool dat leidinggevenden moeten gaan gebruiken, als alternatief voor de P&O medewerker. Hiervoor zijn de projectgroepen HR functies, IT en changemanagement verantwoordelijk.

 

Design thinking en ervaringsoefeningen

Gebruikmakend van de technieken van design thinking en ervaringsoefeningen, empoweren we de projectleden. We forceren doorbraken en versnellen de projecten. Door ook de gebruikers mee te laten creëren, ontdekken we nieuwe oplossingen.

Aan het eind van elke campus is er een ‘dragons denn’ waarbij de verschillende oplossingsrichtingen worden gepitcht en geadopteerd door de projectboard.

 

Hollandse pragmatisme

Het Hollandse pragmatisme en onze vaardigheid om een sprankelend en verrassend programma neer te zetten slaan goed aan. Het blijft echter lastig om de energie vast te houden, omdat telkens nieuwe complexiteit zich aandient. We krijgen binnenkort de kans om met de projectboard te gaan werken. Dan gaan we next level.

Deel dit artikel