Wat is purpose en waarom is het belangrijk?

In toenemende mate heeft de consument aandacht voor de wijze waarop bedrijven ondernemen, wat de herkomst van materialen is, de sociale omstandigheden waarin medewerkers moeten werken en de milieu impact.

Transparantie hierover wordt een vereiste. Organisaties dienen hun intrinsieke motivatie om te bestaan te vinden, toe te passen en uit te dragen.

Purpose

Purpose gaat over wat je wilt veranderen in de wereld en hoe je hieraan bijdraagt als organisatie. Het gaat verder dan maatschappelijk ondernemen, waarbij je bijdraagt met de winst van je organisatie. Purpose gedreven organisaties maken een verschil met hun producten of diensten.

Game Changers

Bedrijven als Patagonia,Tesla en Buurtzorg zijn de game changers, die laten zien dat je succesvol kunt zijn met het ondernemen vanuit een sterke purpose.

Moyee Coffee

Zo ook is Moyee coffee opgericht. Ze zagen dat de koffie voorbrengingsketen niet deugde. Boeren krijgen weliswaar een faire prijs , maar de winst op koffie zit in het branden en dat gebeurt in Europa. Ze begonnen de eerste fairchain koffie, als overtreffende trap van fairtrade, waarbij ze de koffie branden in Kenia, zodat de winst erop in het land blijft.

Deel dit artikel