Werken met Millennials

Millennials: jonge professionals van de toekomst.

Ze zijn extreem zelfbewust, ‘anders’ ambitieus, maatschappelijk betrokken, netwerkers, wars van bureaucratie en hiërarchische lijnen, multi-taskers en authentiek. Maar ook zijn ze veeleisend, onzeker en soms ongeduldig, zelfoverschattend en a-politiek.

Kortom, de millennials zijn van grote waarde voor je organisatie.

Millennials hebben het vermogen om met een frisse blik naar hun werkplek te kijken en de blinde vlekken en stokpaardjes met onbevangenheid tegemoet te treden.

De keerzijde is dat ze na een aantal teleurstellende ervaringen hun onbevangenheid inruilen voor aanpassing aan de status quo – of dat de talenten besluiten de organisatie weer te verlaten.

Speak up, believe in yourself, take risks.

De thematiek van het behouden van de oorspronkelijke talenten en houding van talenten is een expertisegebied van de Droomfabriek.

In meerdere bedrijven (Achmea, Rabobank, Verkade, Kramp, e.a.) begeleiden we traineeships en (persoonlijk) leiderschap programma’s voor jonge professionals met 0 tot 5 jaar werkervaring.

Ontwikkeling en Zelfontplooiing

Ontwikkeling en zelfontplooiing is voor de millennials vanzelfsprekend. Net als flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden. Deze jong professionals willen ‘van betekenis’ zijn.

Millennials don’t want to read the news anymore, the want to know what to do about it.

Tijdens de programma’s groeien de deelnemers uit tot talenten die zich bewust zijn van hun eigen kwaliteiten en valkuilen. Zij weten deze kwaliteiten, vanuit hun eigen positie, op een effectieve manier in te zetten om een bijdrage te leveren die groter is dan een goede functie-uitvoering.

Pragmatisch, resultaat- en ervaringsgericht

Het karakter van de programma’s – waar training, coaching en intervisie een onderdeel van uitmaakt -is pragmatisch, resultaat- en ervaringsgericht.

De talenten worden zich bewust van hun eigen inspiratie, kwaliteiten en drijfveren. De training daagt vervolgens de talenten uit om door middel van een concreet project een zichtbaar verschil te maken binnen de organisatie. Het inzetten van de eigen kwaliteiten, het omgaan met de heersende organisatiecultuur, het omgaan met weerstand en creatief blijven in het najagen van je doel, vormen belangrijke ingrediënten voor het leerproces.

Can you remember who you were, before the world told you how you should be.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met Maaike Merkes: maaike@dedroomfabriek.nl

Deel dit artikel