Rabobank SPOT

Rabobank SPOT is het loopbaantraject van samenwerkende Rabobanken en staat voor Strategisch Programma Ontwikkeling Talenten.

Uitgangspunt van dit traject is niet een baan, maar een loopbaan binnen één van de meest solide en kredietwaardige banken van Nederland.

Het SPOT traject wordt gevolgd door jonge professonals met ambitie, mensen die zelf vooruit willen. De SPOT-talenten vallen op doordat ze boven de massa uitsteken, een brede kijk op zaken hebben en met hun kwaliteiten anderen weten te overtuigen en te inspireren.

Ik ben gegroeid in het ‘niet precies weten’.

We begeleiden de young professionals met 2 tot 5 jaar werkervaring. Tijdens een 6 daags programma worden deze jonge talenten uitgedaagd om middels eigen gekozen projecten meer impact te maken. Ze leren om hun goede ideeën over de bühne te krijgen, om te gaan met interne en externe weerstand, de juiste ‘peers’ in de organisatie te vinden en te groeien in hun persoonlijk leiderschap. Omgaan met een veranderende cultuur vanwege grote bewegingen in de bancaire wereld was een belangrijk punt in het programma.

Door mijn eigen houding te veranderen, veranderende alles.

Reacties van deelnemers:

“De Droomfabriek heeft mij een mooi totaal programma geboden waar ik veel aan heb gehad. De diversiteit en afwisseling van coaching, intervisie, groepsgesprekken, oefeningen etc. werkte voor mij heel goed en zorgde voor een compleet programma wat interessant en uitdagend bleef. Nog goed om even specifiek te noemen is dat ik van te voren niet verwacht had zo veel eruit te halen.”

“Ik ben me veel meer bewust geworden van mijn eigen houding en gedrag met name tijdens gesprekken en vergaderingen en het feit dat je een gesprek op verschillende manieren in kan gaan en tijdens het gesprek ook nog van rol kan wisselen. Dat ik mijzelf niet druk hoef te maken als ik iets (nog) niet weet en dat ik op mijn eigen plek kan blijven staan (zonder daarmee direct confrontatie aan te gaan). Ik heb het als erg nuttig, inspirerend en praktijkgericht ervaren.”  

“De trainers hebben van nature al iets vertrouwds. Door de manier waarop zij de cursisten meenemen in de oefeningen, en daarbij soms ook zichzelf onderdeel van de groep maken, zorgen ze voor een prettige omgeving waarin iedereen contact kan maken. Voor mijn gevoel heeft dat bijgedragen aan openheid in de groep en dat er ook in korte tijd goede onderlinge contacten zijn ontstaan, persoonlijke onderwerpen uit werksituaties worden gedeeld en het effect van de oefeningen hoog ligt. De trainers hadden de kwaliteit om zonder al te veel over de specifieke situatie te weten de juiste voorbeelden/woorden te kiezen die me verder hielpen. Daarnaast is er een sfeer neergezet waardoor ik (en ik vermoed de anderen ook) mezelf meer bloot durfde te geven dan ik normaal zou doen en hierdoor heb ik het gevoel dat ik het maximale uit de bijeenkomsten heb gehaald.”

 

Deel dit artikel