Stegeman

Stegeman maakt en verkoopt vleeswaren, droge worst, spreads en snacks.

In 1858 opgericht door slager Stegeman in Deventer, in 2008 onderdeel geworden van de Campofrio Food Group, één van de vijf grootste vleesverwerkende bedrijven in de wereld. Stegeman heeft een vestiging in Deventer en in Wijhe en er werken circa 550 mensen.

 

Vlees verdient aandacht

In 2015 was het helder voor de directie van Stegeman: we hebben een hoger doel nodig. Wie willen we zelf zijn, los van de hectiek om ons heen? Samen zijn we op zoek gegaan naar de purpose van Stegeman. We doken in de geschiedenis van Stegeman, we keken naar de ongemakkelijke waarheden zoals de footprint van vlees, we uitten onze eigen persoonlijke dromen en waarheden.

In zware tijden heb je een hoger doel nodig om je op te richten, anders gaat het niet.

Deze reis bracht ons naar een kernachtige purpose: “Vlees verdient aandacht”. Dit betekent oprechte aandacht voor het welzijn van het dier, aandacht voor de bereiding en het vakmanschap, aandacht voor wat je erin stopt, aandacht voor niets verspillen van het dier, aandacht voor de verpakking. Kortom aandacht voor alles waar Stegeman invloed op heeft in het proces.

De cultuur en menskant van een verandering is nóg belangrijker dan de hardere, kosten en organisatie kant.

Innovator in de branche

Gevolg is dat een aantal retailers Stegeman anders is gaan benaderen. Niet meer als puur vleesproducent maar meer als innovator in de branche. Het personeel voelt weer perspectief en zijn veel actiever betrokken bij alle ontwikkelingen. Er is een wezenlijke cultuurverandering ontstaan binnen Stegeman. Een bedrijf met een fraaie purpose en toekomst.

Deel dit artikel