Teams laten groeien in hun prestaties

We zijn goed met teams. We hebben veel gevoel bij hoe je als team een eigen entiteit bent en ook onderdeel uitmaakt van een groter geheel.

Gevoel bij hoe je een High Performing Team wordt en blijft. Hoe je onder druk presteert, resultaten haalt en tegelijkertijd vitaal blijft als team en de individuen daarbinnen.

Dat gaat in onze ogen over: Wat is je droom als team? Welk verschil wil je maken? waar heb je als team invloed op en waar niet? Hoe ga je om met de verschillen die er zijn? Wat is er nodig om de synergie uit het team te halen? Hoe realiseer je als team een droom? Hoe maak je elkaar binnen het team groter en inspireer je de mensen om je heen.

Can you remember who you were, before the world told you how you should be.

Voor Teamontwikkeling gebruiken we graag de welbekende piramide van Lencioni. Dit maakt teamontwikkeling concreet en hierdoor krijgt het handen en voeten.

Lencioni geeft aandacht aan vijf zaken die nodig zijn om een High Performing Team te worden. Links staan de begrippen die hiervoor nodig zijn. Rechts te begrippen die leidend worden in afwezigheid van vertrouwen, positieve conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaten.

Millenials don’t want to read the news anymore, the want to know what to do about it.

Wij zien dat er te vaak van boven naar beneden wordt gekeken. Als de resultaten er niet zijn wordt de oplossing gezocht bij of de teamleden wel verantwoordelijkheid nemen. Wij geloven dat het start bij de onderkant, het fundament, het werken aan en creëren van vertrouwen zodat de onkwetsbaarheid afneemt en de veiligheid toe.

Speak up, believe in yourself, take risks.

Vanuit daar ontwikkelen teams de vaardigheid op een positieve manier door conflicten heen te werken i.p.v. kunstmatige harmonie te hebben. Uiteindelijk leidt de route van beneden naar boven tot echte ontwikkeling van het team en de resultaten.

 

Deel dit artikel