top of page
bubbles.png

onze reis

historie


Opgericht in 2000...


De Droomfabriek is opgericht door Ralph Zebregs (foto) op 1 september 2000. In zijn beleving hadden trainingsbureaus te weinig oog voor de specifieke organisatie uitdagingen en consultancybureaus te weinig voor de menskant van een verandering. Uitgedaagd door een eerdere werkgever richtte hij de Droomfabriek op om daarmee deze twee invalshoeken te combineren. 


Grote klanten verbinden zich


Begin 2004 groeide de Droomfabriek uit naar een driemanschap. Grotere opdrachten bij onder andere Philips, Unilever en de Belastingdienst werden geworven. Voor Belastingdienst werd het Bottom-up programma gecreëerd. Een succesvol activatie programma waarvan de kern tot de dag van vandaag door de Droomfabriek wordt ingezet. Door de jaren bleef de Droomfabriek organisch groeien. 


Unieke eigen locatie


In 2006 ontstond de droom van een eigen locatie. Een locatie die de begeleidingsprocessen van de Droomfabriek zou ondersteunen en versterken. In 2008 werd deze locatie gevonden in de vorm van een korte golf zendgebouw in Radio Kootwijk. Al vanaf die eerste jaren is er goede samenwerking en een warme relatie met onze huurbaas Staatsbosbeheer. 

IMG_6359.PNG
foto ralph.png


Groei: begeleiding van young professionals in hun ontwikkeling en organisaties in moeilijke tijden


Meer nieuwe mensen sloten aan en o.a. de Jonge Droomfabriek kwam tot stand. Dat was het begin van een serie traineeprogramma’s die we nog steeds voor gerenommeerde Nederlandse bedrijven verzorgen.  In de crisistijden vanaf 2008 bleek de Droomfabriek van blijvende toegevoegde waarde om mensen en organisaties te begeleiden in moeilijke tijden. Zo hebben we fabrieken van o.a. Unilever en Philips op een menselijke manier helpen sluiten door antwoord te geven vanuit een droom en niet vanuit strijd.

unilever.png


Verder als coöperatie

 

Begin 2018 heeft de Droomfabriek zichzelf opnieuw uitgevonden. Onze droom en de waarden zijn overeind gebleven maar onze eigen organisatie is op de schop gegaan. We zijn van een maatschap overgegaan in een coöperatie. Een aantal mensen vertrok, een aantal is gebleven en nieuwe leden hebben zich aangesloten. Onze bijzondere locatie blijft uitvals- en thuisbasis en met hernieuwde energie zijn we samen met onze klanten nog steeds bezig de wereld een beetje mooier te maken.

IMG_2174.jpeg
heineken-philips-unilever.png

1


B Corp certificering


Sinds 14 maart 2024 is De Droomfabriek B Corp gecertificeerd! Het B Global Network transformeert de economie naar welzijn voor alle mensen, gemeenschappen en de planeet. 

En daar doen wij aan mee.

Hier kan je meer lezen over onze certificering.

Klaar om als bedrijf of organisatie te veranderen?
Neem contact op!

Follow

  • LinkedIn
bottom of page